KRAV MAGA

VAD ÄR KRAV MAGA:

Krav Maga är ett modernt självförsvarssystem utvecklat för verkligheten som den ser ut idag. Systemet är enkelt att lära och har metoder och tekniker för att hantera alla aspekter av självförsvar – mot sparkar och slag, pistolhot, alla slags tillhyggen, markkamp och flera motståndare.

”Krav Maga” betyder direkt översatt från hebreiska ”närkamp”: Krav – kamp, maga – nära/kontakt. Krav Maga är ett praktiskt och taktiskt system som lär dig hur du förebygger, hanterar och övervinner alla typer av hot och våld. Essensen i systemet är effektivt självförsvar och närkamp, där utövaren tränas i att försvara sig själv och/eller andra mot en eller flera beväpnade eller obeväpnade angripare.

Krav Maga kännetecknas av att det är enkelt, naturligt och effektivt och betraktas som nutidens mest effektiva och lösningsorienterade självförsvarsystem.

Krav Maga är utvecklat i Israel av Imi Lichtenfeld under realistiska former och i skarpa situationer. Detta betyder att det inte finns något hokus pokus – bara självförsvar.

De lösningar som finns i Krav Maga blir hela tiden testade, ändrade och förbättrade så att de matchar de hot och angrepp som är mest aktuella idag. Systemet används av många professionella, myndigheter och institutioner.

Krav Maga passar alla, oavsett ålder och kön, och alla tekniker kan utföras utan större hänsyn till kläder, skor eller andra saker som utövaren kan tänkas bära. På samma sätt har miljön ingen större betydelse för vilken teknik som används.

Genom träning lär Krav Maga utövaren sig att uppfatta och reagera på en potentiellt farlig situation och därmed ha kontroll på sig själv, sina motståndare och sin omgivning.

Organisationen:

IKMF leds idag av Avi Moyal och är uppbyggd som ett nätverk där varje kontinent har en huvud instruktör (continental director) och där varje land i sin tur har en som är ansvarig för teknik och spridning av systemet (local director). Local director för Sverige är Peter Rönnlund.

TOP